Marlen Hästbacka är en av klipporna på Strandis. Hon har jobbat där i nästan femton år! Variationen i arbetet och fina arbetskompisar gör att hon fortfarande trivs. Ibland drömmer hon om ett eget litet café med mysig stämning och hemlagat, men det får ännu vänta, säger hon.

-Jag jobbar i kassan, serverar, sköter bokningssystem, beställer varor om det behövs, är postfröken och säljer vinterbadskort, så nästan allt. Och sen twittrar jag om lunchen när Eva inte gör det!

-Ingen dag är den andra lik, säger hon när jag frågar varför hon trivs så bra. När man kommer till jobbet så vet man aldrig hur dagen slutar. Det kan vara lugnt eller så blir det plötsligt full fart.

-Nu på vintern när det är så har kallt så kommer det massor av vinterbadare, de som tycker att de får mera ut av badet när det är kallare.

Via Jakobstad och studier…

Innan hon kom till Strandis gick Marlen en två-årig linje på Jakobstads handelsläroverk och jobbade i Jakobstad bland annat på restaurang och i butik i några år.

-Jag började hoppa in på helgerna år 1998 när min yngsta dotter var ett år gammal, och sen har jag bara lämnat där.

När Strandis utvidgade och fick ett kök, var Marlen tjänsteledig ett år.

- Jag gick en ettårig serviceföretagarlinje i Landnäslund där vi lärde oss om catering och festservice. Jag tänkte att det kunde vara en god idé att studera litet till med tanke på framtiden och köket.

…och så lämna jag i Larsmo!

Marlen kommer ursprungligen från Kronoby och har bott i Holm i Larsmo i nästan 20 år.

-Jag hitta en Larsmobo och så lämna man i Larsmo, skrattar hon.

Hon är gift med Mikael, och tillsammans har de två flickor i 14- och 17-års åldern. Innan Mikael startade sin grävmaskinsfirma, jobbade han också på Strandis.

- Mikael körde taxi där före jag började jobba, och min äldsta dotter Felicia har varit diskhjälp om somrarna. Min svärmor arbetade också där före mig, men hon måste sluta när svärfar blev sjuk.

Zumba, crosstrainer och kriminalserier

Vad gör du när du inte är på jobb?

-Vi har just börjat träna zumba tillsammans med flickorna, det är roligt när man kan göra nånting tillsammans! Sen har jag min crosstrainer framför tv:n, för jag gillar att titta på thrillers och kriminalserier. Och så läser jag också deckarhistorier det är bästa sättet att koppla av.

-Det bästa stället att bota stress på sommaren är vårt villabygge i Fagernäs. När man har haft en stressig dag på jobbet så när man far dit och känner närheten av havet och tar en bra bok och slår sig ner i hängmattan en stund så försvinner all stress.

Har du några framtidsdrömmar, då?

-Jag har alltid tänkt att jag skulle vilja ha ett litet mysigt café med lite extra hemlagat. Än så länge har jag sagt att det räcker med en företagare i familjen. Men man vet ju aldrig…

Marlen hälsar alla gamla och nya kunder välkomna till Strandis:

-He e jättefint ställe och jättefin personal! Många kommer till oss för att vi har en så trevlig och glad stämning och bra mat!

Tagged with:
 

Comments are closed.