Många järn i elden

Strandis är ett familjeföretag som drivs av köpmannaparet Anders och Eva Högberg. Företaget startade som en bybutik på 1980-talet av Anders föräldrar Dage & Ann-Marie Högberg. Anders och Eva har stått vid rodret sedan början av nittiotalet.

Välkänt för fiskrökeri
Under sommarsäsongen sysselsätter Strandis allt som allt omkring 30, och under vintern omkring 10 personer. Strandis är välkänt i området för sitt fiskrökeri och bastubåten M/S Gloskär.

Strandis Fiskboden
Sedan mars 2013 äger Strandis även tidigare Fiskboden Kala-Aitta vid Jakobstads Fiskehamn vid Ådön. Det ger oss en direkt länkt till ett stort antal av nejdens fiskare.

Maritimt liv och historia en inspirationsälla
På grund av Strandis läge och historia är havet ett av de viktigaste elementen i allt som görs. På Strandis vill man ge den maritima historien och nutiden liv genom berättelser och detaljer i inredning, menyer, servicehelheter och produkter.

Välkommen på besök!
Vi hoppas att du njuter av den vackra omgivningen, den inspirerande miljön och av allt det smakfulla som vår bod, fiskrökeriet, caféet och restaurangen har att erbjuda!

 

 
Lunch varje vardag

På Strandis dukar vi fram en läcker lunch varje vardag. Lunchmenyn finns här.

Rökt fisk varje dag

Rökt fisk varje dag

Hos oss kan du köpa rökt fisk varje dag. Välkommen!

Strandis är din Tarmo-köpman

Strandis är din Tarmo-köpman

Strandis hör till Tarmokedjan för självständiga köpmän runtom i Finland. På Tarmos webbsidor hittar du information om våra erbjudanden.

Strandis på Facebook

Gilla oss på Facebook! Finfina bilder, evenemang och stämningar direkt från Strandis.