Inkommande helg firar vi österbottniska råvaror, produkter och matvaror runtom i landskapet. Matfesten i Österbotten går av stapeln på fredag och lördag i både Jakobstad, Vasa och Närpes. Strandis är också med – kom och hälsa på oss till mattorget i Jakobstad!

Tillsammans med andra utställare bjuder vi på det bästa vi har. Hos oss kan du smaka på små smakprover från vårt kök eller köpa medtagbara portioner antingen hem eller att ätas på plats. Vi säljer både rökt lax från vårt eget fiskrökeri och baconlindad kyckling. Skördefesten ordnas i Aspegrens trädgård vid Rosenlund.

Vi har också tagit på oss den glada uppgiften att stå för utskänkning i festtältet. Du kan smaka på Skallhagens skördeöl, en kopparfärgad dryck med oktoberfestsmak och doft av karamell. Ölet är en raritet, för matfesten i Österbotten och skördefesten på Åland tillverkas bara omkring 200 tunnor. Vinprovningen som det varit mycket tal om, ordnas i festtältet invid vårt stånd på fredag kväll kl 18!

Matfesten ordnas samtidigt på tre orter

Matfesten i Österbotten dukar första gången i år fram landskapets finaste delikatesser, livsmedel och hantverk 16-17.9.2011. Skördefesten med lokala producenter arrangeras samtidigt på tre orter: Jakobstad, Vasa och Närpes. Arrangörer är Företagshuset Dynamo, Juthbacka kulturcentrum och Österbottens Svenska Producentförbund.

Matfesten är delad på tre orter så att konsumenterna skall ha en möjlighet att bekanta sig med regionens bästa utbud utan att behöva förflytta sig hundratals kilometer. Trots att orternas utbud och program har sina särdrag, har de samma grundelement:

  • Från mat- och hantverkstorget kan man köpa hem lokala produkter.
  • måltidstorget kan man njuta av olika rätter från morgon till kväll.
  • upplevelsetorget får små och stora bekanta sig med djur, göra konstverk av höstens skörd, eller hoppa runt i halmhögarna.
  • Idé- och bytestorget är en intressant mötesplats där man kan byta t.ex. köksträdgårdens överutbud,  produkter, recept och annat. Under presentationerna och infomötena kan man dessutom lära sig matnyttigt – t.ex. om honungstillverkning.

Strandis stånd är öppet under mattorgets öppettider dvs kl 16-24 på fredag och kl 10-24 på lördag.

Välkommen!

Tagged with:
 

Comments are closed.