Peter Svanström © Ulrica Svanström

En sista chans för alla som gillar Jakobstadstrubaduren Svanström att se honom live i sommar: Singer-songwriter Peter Svanström spelar på Strandis inkommande fredag 19.8. Sensommarfesten på Strandis inleds med räkfrossa kl 19 och fortsätter med Svanströms gig kl 20 – missa inte och boka gärna bord!

-På fredag kommer jag säkert att spela musik av svenska artister, och lite engelsk rock. Mitt hjärta ligger nära svenska vistoppen, men man får gärna komma och önska sig en låt eller två också! säger Peter Svanström några dagar före gigen.

Peter Svanström har varit upptagen i sommar. Förutom ett antal uppträdanden har han hunnit med sitt andra jobb som hälsocoach, med en utlandsresa tillsammans med frun och så klart tillbringa tid tillsammans med familjen ute i skären, hans favoritställe.

Trots mycket sommarprogram låter han inte stressad när jag ringer honom en regnig måndagkväll i mitten av augusti.

-Jag är en lycklig man, säger han. Jag får göra det jag älskar, och jag har en underbar familj.

Svenskfinlands Tomas Ledin? Eller Niklas Strömstedt?

Under sin karriär som musiker har Peter både hunnit skapa sig ett namn som trubadur och spela tusentals gigs i olika bandkonstellationer. Sedan fyra år tillbaka spelar han i partybandet Kicks. Som trubadur har han spelat in tre skivor i eget namn. Han kallas ibland för Svenskfinlands Tomas Ledin, ibland jämförs han med Niklas Strömstedt.

Trots att den här sommaren inte ännu är helt slut, får han redan in bokningar för nästa sommar.

- Bröllopsbokningar, berättar han. Julfesttiden är också ofta ganska hektisk. Men i oktober eller på vintern i januari och frebruari så är det lugnare, då försöker jag hinna vara med familjen.

Jag frågar honom när han hinner skriva låtar. Han skrattar och svarar:

-Det finns ju nätter också! Fast i dagens läge är det lite lättare med låtskrivandet. Jag har ett bra samarbete med det svenska musikförlaget Sweden Songs, och via den byter jag låtar med andra artister.

-Jag samarbetar bland annat med en artist i Malmö, vi skickar musikfiler till varandra. Sådant kunde man inte göra förut. Och jag har aldrig träffat den här killen…

Borta bra, hemma bäst

Peter Svanström är född och uppvuxen i Jakobstad.

- Jag har både rest mycket och bott ett tag utomlands, i Stockholm. Men efter ett tag utomlands insåg jag att det är här jag vill bo. Jag gillar naturen och skärgården, och alla speciella människor!

- Jag är fortfarande mycket ute och spelar på olika håll och jag gör det gärna. Men det är alltid lika skönt att komma hem!

Välkommen på räkfrossa

Strandis räksmörgås

På fredagkvällen serverar Strandis räkor i massor med diverse tilltugg och goda såser. Sommarens hit – rökta räkor – finns det också gott om. Ta med vänner och bekanta och unna er en kväll med god mat och musik. För vad passar väl bättre som miljö för en räkfrossa än ett vackert läge vid sjön en mörk augustikväll medan Peter Svanström sjunger och spelar?

  • Maten serveras fr.o.m kl. 19 och spelningen börjar kl. 20
  • Pris 25 EUR per person
  • Boka gärna bord per tfn 06 728 5151

Vi ses på fredag!

Tagged with: