Strandis Strandbjörnar-Rantakarhut har en spännande helg framför sig. På fredag inleds vinterbads-VM i Jurmala, Lettland. Under helgen 20-22.1.2012 samlas drygt tusen vinterbadare från över 20 olika länder för att tävla i vintersimning. Du kan heja på laget på Facebook!

 

“Träningar” två gånger i veckan

Strandbjörnarna är väl förberedda på prövningen. Laget har träffats och simmat så gott som varje fredag och söndag under säsongen hittills.

-Senaste hade vi en så kallad träning på söndag, vi simmade och höll palaver kring resan. Vi startar imorgon torsdag, och åker tillsammans med vinterbadsföreningen Kuutit från Karleby, berättar Sinikka.

Med i Strandbjörnarnas lag finns “kapten” Åke Palmunen, Carita Palmunen, Mikael Stenbäck, Peter Obb, Roland Semskar, Kaj Wideman, Niklas Björkskog och Sinikka Ahopelto. Sinikkas man Pauli Ahopelto och Sofia Matsson är medhjälpare åt laget.

- Pauli ska fotografera och bära väskor, skrattar Sinikka.

25 meter på eller utan tid

De flesta i laget tävlar i sin egen åldersklass 25 m på tid. Mikael Stenbäck, Carita Palmunen och Roland Semskar tävlar i den tidlösa serien som sälar.

Sinikka Ahopeltos mål är att komma till finalen i 25 meter bröstsim.

-Jag ska nog göra mitt bästa som vi brukar säga!

Heja på laget på Facebook!

- Vi förväntar oss mest av allt en trevlig resa, det ska bli skoj att träffa simkamrater, som vi redan träffat i många år. Det ska också bli roligt att få se något nytt, vi åker på en guidad rundtur i Riga och bara Roland Semskar varit i Jurmala, berättar Sinikka.

Om du vill kan du vara med och heja på laget på Facebook!

Mera info om mästerskapen hittar du på den officiella sajten för vinterbads-VM

 

Tagged with:
 

Comments are closed.